HLR med Hjärtstartare - Online

Nu finns möjligheten att vara med på HLR-kurs på distans. Efter att ha bokat in en kurs online på en tid som passar ert företag eller förening kan era anställda/medlemmar delta i kursen via sin dator, I-pad, mobil eller annan digital plattform. I dessa tider kan det vara viktigare än någonsin att veta hur man hjälper någon som drabbas av plötsligt oväntat hjärtstopp, och på det här sättet får du lära dig det lugnt och tryggt hemifrån, på jobbet eller var du än finns i världen. Vill deltagaren ha personlig feedback så ingår det självklart och hålls i anslutning till kursen. Som extra bonus och för att kunna öva på ett realistiskt sätt, skickar vi er övningsdockor till deltagarna. Deltagarna får var sin övningsdocka i god tid innan kursen börjar.  De får sedan behålla övningsdockan så familj, släkt och vänner, också kan träna på den. 

 

Är det endast ett fåtal personer som ska utbildas kan de vara med på våra öppna distansutbildningar i HLR med Hjärtstartare + Första Hjälpen. Dessa utbildningar är enkelt att anmäla sig till, och vi har dem en gång i månaden.​

Kursen ger dig kunskap och hjälp att känna trygghet att kunna rädda liv i livshotande situationer. HLR är den viktiga första hjälpen som ges om ett allvarligt tillbud har inträffat. Du får lära dig HLR och använda den vanligaste hjärtstartaren som finns på allmänna platser i samhället eller den modell av hjärtstartare som ni har själva. Kursen i Hjärt- och lungräddning innehåller även kunskap om hur du hjälper någon som sätter i halsen. Alla får träna på egen övningsdocka. Kursen pågår i två timmar​ och ​du kan delta var du än befinner dig i världen.

Utbildningsinnehåll

  • Först på olycksplatsen

  • Kontroll av livstecken (medvetande och andning)

  • Åtgärder vid medvetslöshet (stabilt sidoläge)

  • Åtgärder vid luftvägsstopp

  • Bröstkompressioner (HLR)

  • Mun till mun andning (HLR)

  • Så fungerar och används en hjärtstartare

  • Larmrutiner

  • Rekommendation av Första Hjälpen appar

Utbildningslängd: 2 timmar

Deltagarantal: Max 20 personer

Datum: Enligt önskemål

Plats: Vid din dator, mobil eller annan bildskärm

Övningsdocka: Mini-Anne övningsdocka skickas till er i god tid innan kursen. Vi rekommenderar att alla får var sin övningsdocka som de får behålla efter utbildningen så att andra i familjen eller släkt och vänner kan träna HLR.

Kursgaranti: Om du av någon anledning inte blir 100% nöjd med utbildningen, återbetalar vi kursavgiften.

Utbildningsbevis: Skickas till kursdeltagare och till företaget/föreningen som visar att man har utbildat sin personal/medlemmar.

Kontakta oss för information om pris och genomförandet. Mail: kontakt@livrustning.se. tel: 08-97 22 47

Nyhet! Online-kurs i Vuxen-HLR med egen övningsdocka som skickas till dig innan utbildningen. 

KUNDOMDÖMEN VUXEN-HLR

Livrustning-Kunskap_för_säkerhets_skull.