top of page

Stroke - och vägen tillbaka! + Vuxen-HLR

Föreläsning & Utbildning

"När Peter, 53 år, vaknar den 31 maj 2018 på morgonen känner han sig ovanligt trött och lite yr. Men han sätter sig som vanligt vid datorn för att förbereda sig inför den kommande utbildningen i HLR samma dag. Tröttheten påverkar honom så mycket att han känner att han måste vila innan han ska åka och genomföra utbildningen på eftermiddagen.  Han somnar tungt i soffan och vaknar av att telefonen ringer. Det är kunden där han ska hålla utbildningen som ringer och undrar var han är "Jag kommer ju till er kl 13," svarar Peter . "Men klockan är ju kvart över ett," får han till svar. Är det möjligt?, tänker han. Flera timmar är bara borta? Nu känner Peter hur han drar åt vänster när han ska gå och han måste stödja sig mot väggen. Han ställer sig framför spegeln och gör de stroketester han själv brukar lära ut på sina kurser i HLR och Första Hjälpen. Inget syns men han kontaktar hjälp. Han förs med ambulans i ilfart till sjukhuset. Väl där undersöks han, och läkarna konstaterar att han drabbats av en stroke."

Nu kan du ta del av Peters historia och erfarenheter genom föreläsningen Stroke - och vägen tillbaka. Där får du veta hur du kan skapa de bästa förutsättningarna för att inte drabbas av en stroke eller hjärtinfarkt.  Du får höra hur det upplevs att drabbas av en stroke och vilka symptom man själv kan upptäcka. Peter berättar också hur han med hjälp av vardagsrörelse/motion och det han kallar "strokevila" bl.a. skapade sin väg tillbaka till ett helt normalt liv som föreläsare och idrottsman.

Föreläsningen avslutas med utbildning i HLR med Hjärtstartare där alla får träna HLR på övningsdockor och lära sig vad man ska göra om någon i ens närhet drabbas av en stroke eller hjärtinfarkt.

 

Tidsomfattning: 3 timmar inkl. föreläsning (45 minuter, fika och utbildning i HLR med Hjärtstartare (2 timmar)

Plats: Hos Er

Antal deltagare: Obegränsat

Peter har jobbat med föreläsningar och coaching inom ämnet Hälsa i mer än tjugo år. Han är VD för Livrustning AB; ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom HLR och Första Hjälpen. Livrustning har Sveriges nöjdaste kursdeltagare enligt den största rekommendationssajten reco.se. Peter är utbildad hälsoutvecklare och Idrottslärare på Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Han lever ett aktivt liv och älskar all form av rörelse och motion. Triathlon, simning och padeltennis är favoriterna.

KURSOMDÖMEN 

bottom of page